Music Player: Off
8°C

Nachrichten

Brod knjižara – Brod kulture

Jezera/Sveti Filip i Jakov, 31. srpnja 2015. –  Nakon što je jučer oduševio publiku u Jezerima, MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture stigao je u Sveti Filip i Jakov, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.

Jučerašnjim gostovanjem u Jezerima završila je i prva polovica jadranske turneje MasterCard Broda knjižara – Broda kulture, a povodom ulaska u drugu etapu plovidbe kulturno-zabavne družine, Zoran Vakula je pripremio nesvakidašnju prognozu mijene ljudi na Brodu:

„Nakon šest sunčanih i vrućih dana, i relativno mirnih, noćas smo u Jezerima proživjeli neveru - pljuskove, grmljavinu, buru. Danas ćemo doživjeti još jednu promjenu – ne vremena, već ljudi. S Broda nam odlazi Maja Hrgović, koja nam obećava "Živjet ćemo bolje", barem prema naslovu njenog nagrađivanog romana te Cody, kojeg možete slušati na Glasu Hrvatske i čitati na blogu hrt.hr-a, a dolaze nam Olja Savičević Ivančević i Dubravko Torjanac.

Što se vremena tiče, dolaze nam ponovno stabilniji i topliji dani. Večerašnji burni i buroviti program u Sv. Filipu i Jakovu dodatno će obilježiti i „Plavi mjesec“ - drugi puni mjesec ovoga srpnja koji će biti vidljiv i sutra na Silbi, gdje će program završiti uobičajeno, do ponoći, nakon koje je ponovno moguća kiša i grmljavina. Srećom, vedra atmosfera na Brodu i oko njega rastjerat će oblake pa će već u drugom dijelu dana u Malom Lošinju vremenski uvjeti biti gotovo idealni za nove radionice, kazališne predstave i druženje s piscima.“

Na MasterCard Brodu knjižari – Brodu kulture, od ovog tjedna i dalje plove Otto Tolani i Ronald Orscik, gosti iz Mađarske, te hrvatski književnici Dubravko Trojanac, Olja Savičević Ivančević, Lana Derkač i Davor Šalat.

Danas u Sv. Filipu i Jakovu, uz atraktivan program za sve generacije, posjetitelje očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon. Na promociji mađarskih i hrvatskih pisaca s početkom u 21.00 sat predstavit će njihova dijela, stvaralaštvo kao i pogled na književnost.

Uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24" poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati.  Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava „4 Town Blues Banda“.

Za najmlađe će se održati kazališna predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule.

Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj, jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

Jutarnji: http://www.vecernji.hr/hrvatska/mastercardr-brod-knjizara-brod-kulture-krece-u-drugu-polovicu-jadranske-turneje-1017242

Archiv

Say yes