Music Player: Off
24°C

Dani cvijeća

Modna revija

Cvijeće je uvijek efektno, podiže raspoloženje i daje poseban romantični pečat svakom komadu odjeće.

U sklopu Festivala održava se sada već tradicionalna modna revija.

Primijenjene škole za umjetnost iz Zadra i Osijeka dugi niz godina pokazuje radove svojih talentiranih učenika. Kolekcijom unikatnog nakita sa cvjetnim motivima predstavila se varaždinska dizajnerica Sabina Sokač, a 9. Festival cvijeća obilježila je modna revija originalnih haljina od cvijeća, pruća i prirodnih materijala Radionice za dekoriranje Kike iz Dubrovnika prezentirajući cvijeće na maštovit način.

Na 10. Festivalu sa revijom se predstavila kaštelanska modna inovatorica Mirjana Ojdenić. Da u modnoj reviji mogu uživati i djeca pokazala nam je dizajnerica Sabina Sokač koja se na 11. Festivalu cvijeća predstavila sa revijom za djecu pod nazivom „Bambi by Sabina“. Na 12. Festivalu cvijeća spoj tradicijskog i suvremenog prezentirala je kreatorica Mirna Lombarović Levaković iz Vinkovaca čije su etno kreacije u bezvremenskoj ljepoti spojile izvornost i suvremenost.

Cvjećarnica Mozaik iz Osijeka pod voditeljskom palicom Suzane Lonjak pripremila je na 13. Festivalu „Cvjetne odjevne kombinacije“ ,a jednu od kombinacija razigrano je nosila glumica Doris Pinčić.

14. Festival cvijeća u modnom pogledu obilježila je udruga Viola Odorata iz Splita sa revijalnim prikazom dalmatinskog bilja, a pridružila im se gošća glumica Nives Ivanković. Reviju su upotpunili Broš buketi, Nives Stančin, vlasnice cvjećarnice „Nives“ iz Bjelovara.

Jubilarni 15. Festival osvježile su dvije mlade dizajnerice: Ana Milin i Klara Ivanović. Aninom kolekcijom su dominirali vintage krojevi izrađeni u čipci suptilne teksture, a Klara je predstavila oslikane proljetne suknjice.

Na 16. Festivalu dizajnerica Mine Petra predstavlja kolekciju nadahnutu cvjetnim motivima i narodnim nošnjama okolice Zagreba.

Modna revija kroz Festival cvijeća gradila se od ideje dizajnera do zadnje latice, kako bi se prezentirala ljepota cvijeća i ljepota odijevanja. Tu ideju prepoznali su sudionici i posjetitelji koji u atmosferi cvijeća svake godine uživaju u reviji.

Say yes